Как да се храним според знака на Луната – земни знаци

Снимка: pixabay.com/pixel2013

Знаците от земния тригон – Телец, Дева и Козирог управляват скелета, растежа, възпроизводството и регенерирането на тъканите. Земните знаци са склонни към проблеми с теглото и проблеми с жлезите.

Преяждането и афинитета към по-тежки храни може да им създаде здравословни проблеми, което може да се влоши от липсата на физическа активност. Земните знаци са много силно свързани със земята. Те са изключително устойчиви и търпеливи.

Когато в хороскопа преобладава земният елемент, хората са склонни към проблеми с наднормено тегло и бавния метаболизъм в организма. Желателно е да се избягва преяждането и обилната храна.

Когато в хороскопа липсва елемента земя или е слабо изразен е препоръчително да има по-чест контакт със земята и повече сън.

Телец

Храни богати на натриев сулфат.

Зеленчуци – цветно зеле, тиква, аспержи, цвекло.

Месни продукти – черен дроб, телешко, говеждо месо.

Зърнени продукти – пшеничен зародиш.

Плодове – банани, боровинки, авокадо (изобщо повече пресни плодове).

Ядки – препоръчителни са суровите ядки.

Подправки – градински чай, бял равнец, берберис, киселец, жълтениче.

Храни богати на йод – морска риба.

Препоръчително е да се пие повече вода. Да се избягва сладкото и нишестните продукти.

Витамин А и Е.

Дева

Храни богати на калиев сулфат.

Зеленчуци – зеленолистни зеленчуци, тиквички, картофи.

Местни продукти – постно говеждо и агнешко месо.

Зърнени продукти – масло от пшеничен зародиш, брашно с трици, пшеница, овес, ръж, царевичен хляб, кафяв ориз.

Млечни продукти – кисело мляко, извара.

Плодове – пъпеши, ябълки, круши, папая, сливи, смокини.

Подправки – розмарин и валериан.

Желателно е захарта да се замеси с мед. Препоръчително е да се пият повече билков чай. Да се избягват силно подправените и пържени храни.

Витамин от групата В.

Козирог

Храни богати на калциев фосфат.

Зеленчуци – броколи, царевица, картофи, зеле, целина, патладжан.

Месни продукти – посно месо, агнешко месо.

Течности – преварена или минерална вода.

Бобови продукти – леща, грах.

Тестени и зърнени изделия – паста, пълноърнест хляб, бял хляб, овес.

Млечни продукти – мляко, кисело мляко, сирене, кашкавал.

Плодове – цитросови плодове, ягоди, смокини, пъпеши, дюли, сушени сливи и боровинки.

Ядки – орехи.

Подправки – мента, градински чай, джинжифил, кориандър, женско билие, лопен.

Витамини А, С и Е.

Автор: Ралица Сърцанова – Rali Sar

Още може да прочетете на ralisar.com.

Виж още

Прочети

"Плосък корем без упражнения" от Джей Джей Смит

Джей Джей Смит е бестселър автор, специалист по здравословно хранене, сертифициран експерт в борбата...

Прочети

Най-вредните храни в България

Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в...

Прочети

Трикове за вкусни пържени филийки

Всъщност пържените филийки са класика не само в българската, но и в много европейски, азиатски и аме...

Прочети

Храни, предпазващи от инфекции на уринарния тракт

Инфекциите на уринарния тракт са съпроводени с неприятно парещо усещане, болки, дискомфорт. Мъжете н...

Прочети

Кажи ми как ядеш пица, за да ти кажа що за човек си

Според поведенческата психология начинът, по който консумираме определена храна или напитка, говори...

Прочети

Топ 5 натурални продукти за мазане на плажа

С настъпващото лято всеки започва да мечтае за безкрайни плажове, спокойствие, почивка и разбира се...