Как да ядете много, но и да отслабвате

Снимка: pixabay.com

Много хора приемат, че за да бъде ефективна диетата им, те трябва да ограничат значително приема на храна. Американският специалист по правилно хранене Хорхе Круз казва, че има начин да се яде повече, а в същото време да тежим по-малко.

Диетите на Круз са следвани стриктно от звезди като Дженифър Лопес, Анджелина Джоли и Ева Лонгория, пише "Бизнес инсайдър".

Круз казва, че хората имат способността да "прекратят глада", като консумират големи количества храни, но с ниско съдържание на калории и енергийна плътност.

Това е концепция, която бе представена за първи път от д-р Барбара Дж. Ролс, професор по хранителни науки в държавния университет в Пенсилвания. Според Ролс храни с ниска енергийна плътност - като плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода - са ефективни в подпомагането на хората да намалят общия прием на храна.

Круз обяснява разликата между яденето на картофен чипс или ягоди като лека закуска. Той казва, че може да приемете 100 калории от ядене на чипс, но същото количество може да си набавите, ако предпочетете 25 ягоди.

Тъй като в една ягода има по-малко количество калории, отколкото в картофените чипсове, може да ядете много повече. Това ще ви накара да се почувствате по-сити за продължително време. Така че, вместо да приготвите лазаня с макарони, Круз предлага да замените макароните с тиквички.

За десерт Круз предлага един от любимите му - сладолед, направен изцяло от плодове, като ягоди и банан, които са смесени заедно.

Колкото повече плодове и зеленчуци включвате във вашата диета, толкова по-лесно ще ви бъде да поддържате по-малка талия, докато все още ядете повече храна.

Източник: vesti.bg

Виж още

Прочети

Къдраво зеле кейл

Къдравото зеле кейл е бил един от най-употребяваните зеленчуци в Европа през Средновековието и преди...

Прочети

Най-вкусната молба за напускане

Крис Холмс, митничар от лондонско летище, връчва на шефовете си най-сладката молба за напускане. Вме...

Прочети

Защо трябва да пием топла вода

Повечето хора започват деня си с чаша горещо кафе или чай. Когато пием вода, предпочитаме тя да е ст...

Прочети

За ползите от кафето

Запитвали ли сте се, защо някои от нас изпиват първата си чаша кафе още в леглото? Защо след първата...

Прочети

Мръсно хранене: Как да го използваме, за да подобрим диетата си

Как да използваме мръсните хранения, за да се придържаме към диетата си – без да качваме мазни...

Прочети

Мързеливи съвети за нискокалорична вечеря

Говори се, че изисква много повече време, за да приготвиш здравословно ястие, но това определено не...