Кои храни не е добре да държим в хладилника?

Снимка: pixabay.com / explorerbob

Хладилникът е прекрасно изобретение, за което няма как да не сме благодарни. Той присъства във всеки дом и определено е в улеснение и от полза за домакинството.

От Realsimple.com обаче ни съветват за няколко вида продукти, които е по-добре да не прибираме на студено.

Първо това е лютият сос. Той няма нужда да стои в хладилник.

След това са картофите. Ако стоят на много студено, те променят вкусовите си качества. Освен това не ги дръжте в найлонов плик, а в хартиен или в торба от плат.

Хлябът също не бива да бъде прибиран в хладилник, тъй като там се изсушава бързо. Ако все пак ви се наложи да го съхраните, го приберете в хладилника, но за не повече от два-три дена.

Старият лук няма нужда да бъде прибиран заедно с останалите зеленчуци в хладилника. Стайната температура е добра за него, за да запази всичките си качества.

И той не трябва да бъде съхраняван в найлонов плик или в близост до картофи. Ако държите тези два продукта на едно, рискувате лукът да се развали по-бързо.

Чесънът също трябва да остане извън хладилника.

Той може да издържи на проветриво място два месеца и повече.

Може би ще останете учудени, но за доматите също е добре да не стоят на много студено. В хладилника те могат да загубят цвета си. За да избегнете неприятния момент, в който трябва да ги изхвърлите, защото са се развалили, избягвайте да се запасявате с голямо количество. Ако не са годни за салата, винаги може да ги рендосате и да използвате пюрето в кухнята.

Никога не дръжте зърна кафе или мляно такова на студено. Това ще съсипе вкуса му, поради образуващия се конденз в хладилника.

Много дами си държат различни козметични помади на хладилните рафтове, като си мислят, че така ще ги запазят за по-дълго време. Истината е, че няма смисъл от това. Срокът на годност върху продукта не може да бъде удължен, колкото и да ви се иска.

Източник: Edna.bg

Виж още

Прочети

Краставица, лимон и яйце срещу мазна кожа на лицето

Лесна, бърза и много ефективна маска за лице с краставица, която има свойството да премахва излишнат...

Прочети

10 рецепти със сода за красота

Искате винаги да сте красиви и здрави?! Е това е една постижима цел и то само с помощта на сода за х...

Прочети

Три причини да ядете eлда

Познато ли ви звучи името Елда. Това е вид семе и има изобилие от качества, които го превръщат в отл...

Прочети

Психологическо обяснение на нуждата ни от сладко, солено, кафе...

Необходимостта от специфична храна винаги показва някои потиснати чувства. Ако например вътрешен гла...

Прочети

За какво да внимаваме като четем етикетите на храните

При покупката на един продукт е важно да се запознаете със съставките му. Това е важно както за да н...

Прочети

С дъх на планина – сминдух

Растението сминдух е ароматна подправка и лековита билка от семейство Бобови. Семената му в много ча...