Три причини да се пие по-малко алкохол

Снимка: pixabay.com/PublicDomainPictures

Всички знаем, че пиенето на алкохол в големи количества води както до емоционални проблеми, така и до физически. Дори може да повлияе на семейния живот и работата ви.

Ето три основателни причини да се пие по-малко алкохол:

Тегло

Алкохолът, когато се разгражда от храносмилателната система, се разпада на захар. Много захар. Не всичкия излишък на захар може да бъде използван за производство на енергия, поради тази причина се съхранява като мазнина.

Редовната консумация на алкохол и добавена захар и калории води до увеличаване на теглото, особено около корема. Това е причината да се нарича "бирено коремче". В перспектива, една светла бира има средно 99 калории.

Три или четири светли бири се равняват на малка порция храна. Ако ядете по една допълнителна порция храна всеки ден, може да се очаква наддаване на теглото. Същото важи и за алкохола.

Емоции

Алкохолът е естествен депресант. Когато се консумира, алкохолът значително влияе на настроението и дори може да доведе до промени в настроението при някои хора.

Тази промяна на настроението на регулярна основа не е здравословна, нито пък е лесно за хората около вас.

Взаимоотношения

Както у дома така и на работното място, поддържането на взаимоотношения е важно. Консумирането на алкохол до точката на промяна на настроението и поведението може да има отрицателни последици с вашия съпруг, деца, шеф или колеги.

Отиване на работа след нощ на твърд алкохол ви кара да сте мъгливи психически, нефокусирани и много по-малко продуктивни, отколкото ако сте трезви.

Това не засяга само вашето вземане на решения, то може да предизвика недоволство от страна на работодателите или колегите, които трябва да поемат щафетата, ако не можете да отговорите на очакванията на работното място.

Съпрузите и децата също забелязват промяната у вас, когато пиете. Промяната в настроението и поведението оказва отрицателно въздействие и на тях; те започват да ви знаят като двама различни хора, и това може да разруши доверието и сплотеността между вас като семейна единица.

Има начини да се пие отговорно. Случайното питие не вреди много на никого. Но ако установите, че консумацията на алкохол се отразява на други важни области от живота ви, може би е време да се помисли за съкращаване на консумацията.

Ако имате нужда от помощ за контрол на пиенето, не е нужно да го правите сами. Има много ресурси, които предлагат подкрепа за хората, които искат да пият по-малко или да откажат пиенето.

Източник: naturalnews.com / Превод: biopogled.com

Виж още

Прочети

Освежете лицето си с маска от авокадо, куркума и кисело мляко

Много са факторите, които оказват лошо влияние върху кожата ни. Предлагаме ви една ефективна маска,...

Прочети

Маточината и нейните лечебни свойства

Полезните свойства и противопоказанията на маточината са тествани чрез вековния опит на народната ме...

Прочети

5 начина да избегнем махмурлука

Единственият сигурен начин да се предотврати махмурлука е да не пием! Консумацията на алкохол обаче...

Прочети

Богати на антиоксиданти храни за стимулиране на имунната система

Много храни са естествено противовъзпалително, а антиоксидантите в тях предпазват клетките от д...

Прочети

Психологическо обяснение на нуждата ни от сладко, солено, кафе...

Необходимостта от специфична храна винаги показва някои потиснати чувства. Ако например вътрешен гла...

Прочети

Пъпеши – за болен стомах, бъбреци и простата

Пъпешът е свеж и приятен в летните горещини плод, но от незапомнени времена е известен и с лечебните...