Ароматни хрупкави сиренца

Снимка: Георги Цонев

Колкото и вкусна, толкова и българска рецепта за сиренца с билки. 

  1. Изсипете олиото в тиган и го загрейте на висока температура.

  2. Нарежете сиренето на хапки - кубчета. Може да използвате по-меко сирене - тип "Дунавия", или по-твърдо.

  3. В купа разбийте яйцата. Добавете чубрицата и отново разбъркайте. Чубрицата може да замените с мащерка, риган или босилек.

  4. Изсипете брашното и галетата в две отделни чинии.

  5. Всяка хапка първо оваляйте в брашното, след това потопете в яйцата, а на финала отново оваляйте в галетата. Ако използвате много твърдо сирене, първо го намокрете леко, за да може брашното да полепне по него.

  6. Пържите в баня с олио до получаване на хрупкава коричка и златисто-кафяв цвят. 

Виж още