Бабината спаначена супа

Супата,която ме накара да заобичам спанак.

  1. Измиваме и почистваме спанака, лука и чесъна.Нарязваме на ситно лука и чесъна, а спанака накъсваме/нарязваме на средно големи прачета, в зависимост от големината на листата.Ако не разполагате с пресен лук и чесън, използвайте една малка глава червен лук и 3-4 скилидки чесън, нарязани на ситно.

  2. В средно голяма тенджера (по възможност с незалепващо покритие), сложете маслото и го разтопете на котлона. Добавете лука и чесъна и задушете при непрекъснато бъркане. Когато омекнат, добавете спанака,подправете с подправки на вкус и залейте с горещата вода. Захлупете с капак и оставете супата да ври на средно силен огън. Разбърквайте от време на време.

  3. Когато спанакът е достатъчно сварен (след около средно 20-30 мин.), добавете фидето в супата. Различните видове имат различно време на сваряване, така че го опитайте след няколко минути. Щом е готово, добавете прясното мляко и оставете да заври.

  4. Щом супата заври отново, счупете вътре яйцата едно по едно, за да "кипнат" цели. Варете още 3-4 мин. и свалете от огъня.

  5. Сервирайте в купичка, с по една плуваща подводница-яйце и поръсена с натрошено сирене. Вкусна добавка са препечени хлебчета, намазани с чесново масло.Да Ви е сладко :)

Виж още