Бананов кейк със сладолед

Снимка: youtube.com/стопкадър

Супер вкусен бананов кейк с два вида сладолед.

  1. Загрейте фурната до 180° C.

  2. В голяма купа смачкайте с вилица бананите.

  3. Добавете разтопеното масло, яйцето, захарта и ванилията. Разбъркайте докато се смесят добре.

  4. Прибавете и брашното, содата и солта. Разбъркайте отново, за да получите хомогенна консистенция. 

  5. Изсипете тестото в правоъгълна тава за кекс. Печете около 50 минути или до готовност.

  6. След като се охлади, извадете банановия хляб от тавата и го разрежете (на ширина) на три хоризонтални слоя. Трябва да получите три дълги големи филии - блата. 

  7. Постелете тавата (в която сте пекли) с найлон за покриване или фолио. Найлонът трябва да излиза от двете дълги страни на тавата. Той трябва да е достатъчно дълъг, за да се завие кейка. 

  8. На дъното на тавата поставете първия блат. Намажете равномерно с омекотения ванилов сладолед.

  9. Поставете средния блат върху ваниловия сладолед, а върху него разпределете омекотения шоколадов сладолед.

  10. Поставете третия бананов блат отгоре. Завийте с найлона.

  11. Сложете кейка да се замрази за 4 часа, най-добре за денонощие.

  12. Във видеото също може да видите как се прави този бананов кейк с два вида сладолед. 

Виж още