Баница с лапад и киселец

Снимка: Ваня Асенова / MyFood.bg

За любителите на зелените вкусотии

  1. Нарежете на ситно лапада, киселеца и пресния лук, прибавете джоджена и солта и запържете с 2 с.л. зехтин (докато омекнат).

  2. В отделен съд разбийте яйцата и сиренето. Към тях добавете зелената смес и разбъркайте добре, да не остават бучки.

  3. В друг съд загрейте 4 с.л. зехтин и в него разтопете маслото. 

  4. Извадете корите от пакета. Тъй като корите са много тънки, отделете две от тях, намажете горната със сместа от зехтин и масло, поставете 4 с.л. от плънката в средата на кората и разстелете по продължението й. Подгънете страничните краища на кората (в случая на двете слепени) и навийте. Продължете така с останалите кори до изчерпване на сместа. 

  5. След като навиете всички кори и ги подредите в тава за печене, отгоре ги намажете с остатъка от мазнината.  

  6. Печете в предварително загрята фурна около 15 минути на 200 градуса.

Виж още