Бързи картофени кюфтенца

Собствена снимка

Бързи, лесни и здравословни без пържене!

  1. Сварените и обелени картофи, лукът и сиренето се настъргват на ситно ренде. Добавят се яйцата, магданозът, черният пипер и кимионът. Всичките продукти се смесват добре и с мокри ръце се оформят кюфтенцата.

  2. В тава с незалепващо покритие се поставя олио, омазняващо дъното на тавата. Тавата се поставя във фурна, загрята до 250 градуса за няколко минути, докато олиото се загрее.

  3. Тавата с нагорещеното олио се изважда от фурната и в нея се подреждат кюфтенцата, оваляни в царевичното брашно. Пекат се в загрятата фурна до зачервяване.

  4. Сервират се по желание със салата, песто, кетчуп. Вкусни са и топли, и студени.

Виж още