Булгур със спанак и мента

Снимка: beautybites.org

Пикантно ястие, подходящо както за обяд, така и за вечеря

  1. Измийте булгура и спанака и ги изцедете добре.

  2. Нарежете лука на ситно и смелете скилидките чесън.

  3. В голям тиган на средно висока температура добавете лука и чесъна и разбъркайте около 1 минута. Добавете кимиона, куркумата и чилито / лютия червен пипер. Разбъркайте и веднага добавете 2-3 с.л. вода, така че подправките да не загорят. Разбъркайте отново.

  4. Добавете булгура, нарязания спанак, 2 чаши гореща вода и солта, разбъркайте и покрийте с капак.

  5. Когато водата кипне, намалете котлона на ниска температура, разбъркайте и добавете пресните листа мента. Гответе в продължение на 15 минути. 

  6. След това добавете зехтин и още малко сол, ако е необходимо. Разбъркайте и добавете орехите.

  7. Сервирайте ястието топло.

Виж още