Чабата с песто, чери домати и кашкавал

Снимка: Македонка Шутова

Много бърза и лесна рецепта, когато разполагате с малко време, а ви се хапва нещо вкусно с италиански вкус.

  1. Фурната се загрява на 200 градуса.

  2. Чабатата се реже наполовина, поръсва се със зехтин и се натърква със скилидики чесън. Пече се до зачервяване.

  3. Чери доматите се нарязват и се слагат в купа. Овкусяват се със зехтин и малко сол и се оставят настрани.

  4. Запечената чабата се изважда от фурната и отгоре се намазва обилно с песто, поставят се настърганият кашкавал и чери доматите.

  5. Запича се отново, докато кашкавалът се разтопи и доматите леко се запекат.

  6. Автор: Македонка Шутова

Виж още