Дип със сирене чедър

Дип с божествен вкус, който може да направите бързо и лесно.
-
Разтопете маслото в малка тенджера на средна температура.
-
Добавете брашното и гответе в продължение на 1 минута. Разбърквайте с шпатула през цялото време.
-
Изсипете половината от млякото и гответе докато сосът леко се уплътни. Прибавете постепенно и останалата част от млякото като през цялото време разбърквате. Гответе докато получите кремообразен сос - около 3 минути.
-
Сложете котлона на ниска степен и прибавете настърганото сирене чедър. Разбъркайте докато сиренето напълно се разтопи. Ако дипът стане много гъст, добавете още малко прясно мляко.
-
Подправете със сол и (пушен или лют) червен пипер на вкус.
-
Сервирайте с пресен хляб, препечени филии, гризни или брускети. Добавете и маслини, чери домати и чаша от любимото ви вино.