Дип със сирене чедър

Снимка: pixabay.com / Einladung_zum_Essen

Дип с божествен вкус, който може да направите бързо и лесно. 

  1. Разтопете маслото в малка тенджера на средна температура. 

  2. Добавете брашното и гответе в продължение на 1 минута. Разбърквайте с шпатула през цялото време.

  3. Изсипете половината от млякото и гответе докато сосът леко се уплътни. Прибавете постепенно и останалата част от млякото като през цялото време разбърквате. Гответе докато получите кремообразен сос - около 3 минути.

  4. Сложете котлона на ниска степен и прибавете настърганото сирене чедър. Разбъркайте докато сиренето напълно се разтопи. Ако дипът стане много гъст, добавете още малко прясно мляко.

  5. Подправете със сол и (пушен или лют) червен пипер на вкус.

  6. Сервирайте с пресен хляб, препечени филии, гризни или брускети. Добавете и маслини, чери домати и чаша от любимото ви вино. 

  7. Виж още: Чедър - английското сирене със запомнящ се вкус

Виж още