Домашна гранола с кленов сироп

Един доста по здравословен вариант от копешкото мюсли , което е пълно със захар. 

  1. Загрейте фурната на 175 гр. В голяма купа се смесвар сухите съставки без сушените плодове, тях сложете след като изпечете гранола , иначе ще станат твърди, може да добавите и кокосови стърготини за по наситен кокосов вкус. Смесете кленовия сироп със кокосовото масло и изсипете сместа в сухите съставки и разбъркайте добре. В голяма тава за печене с хартия разтелете сместа и печете за около 30 мин . до златист цвят  , бъркайте от време на време да не загори. След като се изпече я изсипете в буркан или кутия, която се затваря плътно. Полочава се около 4 ч.ч.

    Идеален вариант за закуска със прясно мляко , кисело мляко или плодов сок .

Виж още