Домашни бисквити за закуска

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимкa: food52.com

Домашни бисквити за закуска или за всеки друг повод. 

  1. В дълбока купа смесете с миксера маслото, солта и двата вида захар до пухкав крем. 

  2. Добавете ванилията и яйцето, докато се получи гладък маслен крем.

  3. Добавете брашното, содата и бакпулвера и разбъркайте на ниска скорост.

  4. Добавете и разбъркайте ръчно овесените ядки, орехите, лененото семе и шоколада.

  5. Оставете тестото да почине в хладилник около 30 минути. Колкото повече стои тестото в хладилника, толкова повече бисквитите ще запазят форма при печенето.

  6. Оформете кръгли плоски бисквити, които наредете в тава, покрита с хартия за печене.

  7. Загрейте фурната до 180°C и печете около 15-16 минути. След това ги оставете на открито, за да се охладят добре.

  8. Снимкa: food52.com

Виж още