Домашни курабийки

Снимка: morguefile.com

Най-меките и сладко-маслени курабийки.

  1. Загрейте фурната на 160 °C градуса.

  2. Постелете плоска тава с хартия за печене.

  3. Пресейте брашното, содата и солта и ги оставете настрана.

  4. Разбийте заедно захарта и разтопеното масло докато се получи хомогенна смес.

  5. Добавете яйцето, жълтъка и ванилията и разбийте докато се получи кремообразна смес.

  6. Добавете сухите съставки и бъркайте докато се смесят.

  7. Добавете шоколада и бъркайте на ръка с дървена лъжица докато се смесят.

  8. С лъжица разпределете около ¼ ч.ч. или една по-голяма с.л. от сместа върху хартията за печене. Оставете разстояние между тях, защото те ще се разлеят при печенето.

  9. Печете 15-17 минути докато краищата им покафенеят леко.

  10. Изкарайте от фурната и оставете да изстинат настрана.

  11. Освен шоколада може да добавете и ядки, сушени плодове или желирани бонбони.

Виж още