Домашни милинки с готово тесто

Ако не умеете да месите тесто, ето един бърз и лесен вариант да имате пухкави домашни милинки.
-
Извадете готовото тесто от хладилника и го оставете на стайна температура поне 2 часа, за да се отпусне и леко да втаса.
-
С една-две шепи брашно омесете набързо готовото тесто.
-
Намажете ръцете си с олио и разпределете тестото на 8 равни части - топчета.
-
Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg
-
Вземете едно топче от тесто и с ръце или точилка го разстелете във формата на дебел правоъгълник. Отгоре намажете с малко масло. Сложете натрошеното сирене. Завийте на охлювче. Същото направете и с останалите 7 топчета.
-
Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg
-
Всяко готова милинка нареждайте в подходяща малка тава, която предварително сте намазали с олио или масло. Между отделите милинки оставете да има малко място, защото те ще втасат.
-
Оставете готовите милинки добре да втасат. Ако бързате или пък е студено, може да направите следния трик: загрейте фурната за 6-8 минути на 150 градуса, изключете и сложете милинките поне за 30 минути на топло.
-
Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg
-
Печете на 200 градуса до готовност. Извадете готовите милинки, намажете ги с разбитото яйце и отново ги върнете за около 4-5 минути във фурната.
-
Извадете от фурната и отгоре пак намажете, но този път с малко масло.
-
Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg