Домашни милинки с готово тесто

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Ако не умеете да месите тесто, ето един бърз и лесен вариант да имате пухкави домашни милинки.

  1. Извадете готовото тесто от хладилника и го оставете на стайна температура поне 2 часа, за да се отпусне и леко да втаса. 

  2. С една-две шепи брашно омесете набързо готовото тесто.

  3. Намажете ръцете си с олио и разпределете тестото на 8 равни части - топчета.

  4. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  5. Вземете едно топче от тесто и с ръце или точилка го разстелете във формата на дебел правоъгълник. Отгоре намажете с малко масло. Сложете натрошеното сирене. Завийте на охлювче. Същото направете и с останалите 7 топчета.

  6. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  7. Всяко готова милинка нареждайте в подходяща малка тава, която предварително сте намазали с олио или масло. Между отделите милинки оставете да има малко място, защото те ще втасат. 

  8. Оставете готовите милинки добре да втасат. Ако бързате или пък е студено, може да направите следния трик: загрейте фурната за 6-8 минути на 150 градуса, изключете и сложете милинките поне за 30 минути на топло. 

  9. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

  10. Печете на 200 градуса до готовност. Извадете готовите милинки, намажете ги с разбитото яйце и отново ги върнете за около 4-5 минути във фурната.

  11. Извадете от фурната и отгоре пак намажете, но този път с малко масло. 

  12. Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Виж още