Домашни шоколадови трюфели

Снимка: justataste.com

Рецепта за шоколадови бонбони - трюфели, които може да изкусят всеки.  

  1. Надробете шоколада на ситни парченца и го поставете в купа. В малко тенджера на умерен огън размесете сметаната и меда. Внимавайте сместа да не заври. Изсипете 1/3 от сместа върху шоколада в купата. Разбъркайте с размах. Постепенно добавете и останалата сметана. Добавете и маслото. Разбъркайте добре, за да получите гладка и лъскав текстура.

  2. Застелете с хартия за печене малка правоъгълна тава, оставяйки хартията да излиза от двете страни на тавата. Изсипете готовата шоколадова смес върху хартията за печене. Разстелете равномерно. Оставете шоколада да се втвърди за около 3 часа на стайна температура. С малка лъжица за сладолед вземете от втвърдения шоколад, за да получите топка с големина 2-3 сантиметра. Оформете с набързо с ръце.

  3. Във фино сито, което сте поставили в купа, изсипете какаото на прах. Оваляйте от всички страни готовите трюфел. Отърсете от излишния какаов прах.

  4. Трюфелите може да съхранявате в затворен съд за 2 дни на стайна температура или за 1 седмица в хладилника.

  5. Бон апети!

Виж още