Доматена супа с печени чушки и козе сирене

Снимка: pixabay.com / Security

Вкусна и лека супа, която се прави бързо и лесно. 

  1. Лукът и чесънът, нарязани на дребно, се задушават в зехтина. 

  2. Добавят се нарязаните на дребно моркови и 1 ч.ч. вода или зеленчуков бульон. Задушава се до пълно омекване на морковите. 

  3. Добавят се доматите. (Вместо пресни домати може да ползвате 1 голяма консерва домати.) Оставя се да ври на слаб огън около 15- 20 минути.

  4. Добавят се и печените чушки заедно със солта, захарта и подправките по ваш вкус. Пасира се по желание до гладка хомогенна смес или се оставя по-едро.

  5. Сервира се топла, поръсена с магданоз, босилек и кедрови ядки и украсена с плочка козе сирене, което предварително сте гриловали на плоча или тиган.

  6. Още вкусни рецепти може да откриете в KitchenStoriesSofia.com.

Виж още