Джоб с шунка и яйце - перфектната закуска

Снимка: tiphero.com

Бърза, лена, вкусна и здравословна закуска. 

  1. Загрейте фурната до 175° C. Вземете фолио, намажете го леко с олио или разтопено масло, най-добре с незалепващ спрей за готвене. Поставете питката върху фолиото. В средата на питката сложете шунката - двете парчета трябва леко да се припокриват едно с друго.

  2. Снимка: tiphero.com

  3. Върху шунката сложете половината от сиренето, създавайки малък кладенец в центъра. Счупете яйцето в кладенчето. Поръсете отгоре с останалото сирене. Овкусете със сол и черен пипер.

  4. Снимка: tiphero.com

  5. Сгънете четирите страни на питката, за да създадете джоб и го завийте с фолиото. Сложете върху хартия за печене или подходяща тавичка. Изпечете джоба около 20-25 минути, докато яйцето стане твърдо. 

  6. Снимка: tiphero.com

  7. Извадете от фурната. Оставете да изстине леко и развийте от фолиото. Разрежете питката-джоб на две. По желание сервирайте с любимите ви зеленчуци - домат, краставица. 

  8. Снимка: tiphero.com

Виж още