Екзотично пиле с чили, череши и лайм

Снимка: countryliving.com

Пиле на грил с нестандартна гарнитура

  1. За маринатата: комбинирайте ситно нарязания чесън, чилито, 3 супени лъжици зехтин, настъргана кора от един лайм, 2 с.л. сок от лайм, щипка сол и щипка черен пипер. Разбъркайте и наложете пилешките гърди с получената смес и оставете в хладилника около 1 час (може и повече).

  2. Междувременно в купа комбинирайте нарязаните на кубчета череши, ситно нарязания лук, нарязаната люта чушка, кориандъра, останалата 1 с.л. зехтин и 2 с.л. сок от лайм. Подправете със сол и черен пипер и оставете за 15 минути. Прибавете и нарязаното на кубчета авокадо.

  3. Загрейте грила за средно-висока температура, извадете пилето от маринатата, подсушете го и поръсете с малко сол и черен пипер. Печете около 6 - 8 минути от всяка страна. 

  4. Върху пилето поставете готовата гарнитура от череши и авокадо и сервирайте. Добавете и резени лайм.

Виж още