Филе от сьомга, запържено в масло, мед и чесън

Снимка: cafedelites.com

Вкусна риба, която може да направите за по-малко от половин час. 

  1. Загрейте фурната до 200ºC. Ако имате печка с различни функции, включете да загрява на "Грил".

  2. Поставете маслото в голям тиган и го сложете на котлона да се стопи за около 3 минути, или докато изчезне пяната и то придобие златисто-кафяв цвят с приятен аромат.

  3. Изсипете меда и го оставете да се разтвори в маслото. След това добавете чесъна и солта. Оставете всички съставки да се запържат за около 1 минута. Прибавете и лимоновия сок, разбъркайте добре, за да комбинирате всички вкусове заедно.

  4. Сложете сьомгата в тигана. Гответе филето с кожата надолу, ако има такава. Запържвате до златисто за около 4-5 минути, като през цялото време поливате сьомгата отгоре със соса от тигана. Подправете със сол и черен пипер на вкус.

  5. Добавете в тигана нарязания лимон. Прехвърлете тигана във фурната и запечете за 5-6 минути, или докато сьомгата хване лек загар.

  6. Поднесете филето със соса от тигана, заедно с любимата ви гарнитура - задушени зеленчуци, ориз или салата.

  7. Снимка: cafedelites.com

Виж още