Френска супа със сирене и бяло вино

Снимка от bashny.net

Тази кремообразна супа със сирене и бяло вино е изключително вкусна и е част от богатството на френската кухня. 

  1. Нарежете франзелата на тънки филийки и ги намажете с чесновото масло. Поставете ги в предварително загрята фурна за около 5 - 10 минути. Когато са готови ги нарежете на крутони.

  2. Разтопете маслото в тиган, добавете брашното и леко го запържете.

  3. Добавете горещ пилешки бульон, разбърквайте и внимавайте да не се образуват бучки.

  4. Добавете бялото вино и след като супата заври я оставете да къкри още 5 минути. След това я махнете от котлона.

  5. Настържете сиренето, добавете го към супата и бърквайте, докато не се стопи напълно.

  6. Смесете двата жълтъка със сметаната, разбъркайте получената смес и я добавете към супата. Отново разбъркайте.

  7. Добавете индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.

  8. Гарнирайте с магданоз и вече готовите крутони.

Виж още