Фритата с червени чушки и спанак

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимкa: aol.com

Оригиналната рецепта за тази бърза и лесна фритата е с кейл. Но тъй като той трудно се намира по нашите пазари, ние ви я предлагаме със спанак. Вкусът не се променя, нито полезните свойства. Опитайте да я приготвите за обяд или вечеря – ще останете доволни.

  1. Загрейте фурната до 180 градуса. 

  2. В една малка тавичка разтопете маслото или зехтина.

  3. Добавете лука и спанака и задушете за около 2 минути като разбърквате. 

  4.  Добавете червените чушки и оставете за още 2-3 минути във фурната. Подправете със сол и черен пипер.

  5. Изсипете разбърканите яйца над зеленчуците. Печете докато яйцата са готови - около 5 минути.

Виж още