Гъбена супа с мащерка и дафинов лист

Снимка: bitesofwellness.com

Прекрасна супа за почитателите на гъби

  1. В голяма тенджера на средна температура сложете нарязания на кубчета лук и гответе около 5-7 минути.

  2. Добавете нарязаните гъби и гответе 5 минути. 

  3. Разбъркайте и добавете прясната мащерка и продължете да готвите поне 10 минути.

  4. Добавете дафиновите листа, солта и соевия сос, разбъркайте.

  5. Разбъркайте брашното в зеленчуковия бульон, добавете го към гъбите. Добавете и бадемово мляко и разбъркайте.
    Гответе в продължение на 15 минути, като разбърквате. Добавете и черния пипер.

  6. Изсипете супата в подходящ съд и гарнирайте с настърган пармезан.

Виж още