Глазирано пилешко с кленов сироп

Рецепта: KitchenStoriesSofia.com. Снимкa: foodnetwork.com

Неочаквано добра комбинация от пилешко месо, ябълки и кленов сироп. 

  1. Нарежете пилето и го осолете от двете страни. Загрейте на силен огън олиото и когато се сгорещи добавете пилето с кожата надолу и оставете да се готви около 5 минути, докато кожата се зачерви приятно.

  2. Обърнете пилето и добавете ябълките, лука и градинския чай. Гответе още 4-5 минути, докато и тази част се зачерви. Извадете пилето и оставете ябълките и лука да се готвят още 2 минути.

  3. В същото време направете и соса за глазиране. Смесете ябълковия оцет, кленовия сироп, пилешкия бульон и ½ ч.л. сол. Добавете към сместа с ябълките и лука и оставете да се редуцира на среден огън за около 2-3 минути. Добавете пилето и гответе още около 2 минути. Поднесете топло.

Виж още