Гъста супа от печени моркови, домати и босилек

Снимка: wellplated.com

Вкусна зеленчукова супа, която трябва да опитате.

  1. Загрейте фурната до 200°C и поставете хартия за печене върху тавата, която ще използвате. 

  2. Поставете в купа нарязаните на парчета моркови, нарязания лук и скилидките чесън, добавете към тях зехтина, 2 щипки сол, кимиона и черния пипер, разбъркайте.

  3. Разстелете овкусените зеленчуци върху хартията за печене в тавата, като внимавате парчетата да не са едно върху друго. Печете около 25-30 минути, докато покафенеят. След това ги оставете да се охладят около 10 минути.

  4. Докато зеленчуците изстиват, изцедете сока от двете кутии с домати в малка купа и оставете настрани. 

  5. Пасирайте печените зеленчуци заедно с изцедените домати от двете кутии. 

  6. Към пасираните зеленчуци добавете сока от доматите (който отделихте по-рано), босилека, киселото мляко и сол, разбъркайте и сложете върху котлон на ниска температура за около 10 минути. 

  7. Сервирайте крем супата топла, като гарнирате с пресен босилек, крутони и допълнително кисело мляко (по желание).

Виж още