Импровизирани зеленчукови кюфтенца

Снимка: pixabay.com / gate74

Зеленчукови кюфтета, даващи възможност за кулинарни импровизации.

  1. Измийте, обелете и настържете тиквичките и морковите. Обелете чушките и ги нарежете на много ситно. Смесете всички зеленчуци, посолете и оставете да се отцедят в гевгир за половин час.

  2. Добавете към отцедените зеленчуци яйцето, настърганото сирене и овесените ядки, както и зехтина и нарязания на дребно магданоз.

  3. Смесете всичко добре, включете фурната да се загрява, а сместа оставете в хладилник да стегне за 15 минути. После направете малки кръгли кюфтенца, наредете ги в тава върху хартия за печене и печете около половин час.

  4. Съвети: Можете да не слагате овесени ядки, а брашно или галета, но с ядки е по-вкусно. Можете да добавите сух джоджен, босилек, сушени домати, както и червен пипер, ако не слагате чушки. Можете да направите кюфтенцата само с тиквички и моркови или към основните продукти да добавите и грах или нахут. Така всеки път ястието ще бъде различно!

  5. Източник: Missis.bg

Виж още