Кашкавалено хлебно ветрило

http://rusianamihailova.blogspot.bg/2016/11/blog-post_25.html

Почти във всяко домакинство се е случвало поне веднъж да остане стар хляб, който в повечето случаи се прави или на галета, или на пържени филийки. Аз Ви предлагам един по-нестандартен вариант за оползотворяване на хляба който определено ще грабне всяко око.

  1. Филийките хляб се намазват с маслото и се нареждат ветрилообразно във форма за кекс. Помежду филийките се нареждат нарязани доматчета и колбас (шунка, кренвирш, луканка). Разбиват се яйцата, смесени с киселото и прясното мляко. 


  2. Сместа се подправя със сол на вкус и с нея се залива хлябът. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до готовност. След изпичането се поръсва със скълцан пресен босилек или магданоз и се поръсва с шарена сол или самардала. Украсяваме с маслините и пресни стръкчета магданоз. Добър апетит! 


Виж още