Кейк с моркови

Рецепта и снимкa: KitchenStoriesSofia.com

Невероятно вкусна, но лесна рецепта за кейк с моркови.

  1. В голяма купа разбийте яйцата, олиото, захарта и ванилията.

  2. Смесете брашното със содата, бакпулвера, солта и канелата. Добавете сухата смес към яйчената с постоянно бъркане.

  3. Настържете морковите и смелете орехите и ги добавете към общата смес. Разбъркайте внимателно, за да влиза въздух.

  4. Изсипете сместа в постлана с хартия за печене тавичка и изпечете кейка в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-50 минути. Може да проверите дали кейка е готов, като го набучите с тънка дървена клечка, по която не трябва да залепне нищо.

  5. За глазурата: Разбъркайте крема сиренето с пудрата захар, маслото и ванилията с миксер на високи обороти. Когато кейкът изстине го намажете с глазурата. Украсете с лешници и настърган морков.

  6. Рецепта и снимка: KitchenStoriesSofia.com

Виж още