Хапки от карфиол

Снимка: realhousemoms.com

Ако обичате карфиол, то тези бързи, лесни и вкусни хапки са точно за вас. 

  1. Загрейте фурната до 230˚C.

  2. Разрежете главата на карфиола на половина. Всяка половина начупете на малки парчета-розички. 

  3. В голяма купа смесете брашното, прясното мляко, чесъна на прах и чили соса. Трябва да получите "тесто", наподобяващо сместа за палачинки. 

  4. Изсипете в купата и карфиола. Разбъркайте така, че всяко парче да бъде добре покрито от всички страни със сместа.

  5. В тава, покрита с хартия за печене, наредете розичките от карфиол. Залейте със зехтин.

  6. Печете около 20 минути.

  7. Извадете карфиола от фурната и го сложете в друга купа. Изсипете соса "Уинчестър" и отново разбъркайте така, че да покрие всички страни на хапките. 

  8. Върнете във фурната за още 8-10 минути.

Виж още