Хрупкави пръчици от тиквички с корнфлейкс и сусам

личен архив

Ако ви е омръзнало от пържени или пълнени тиквички може да пробването нещо различно-едно вкусно и лесно предястие с чеснов сос 

  1. личен архив


  2. 1Тиквичките се режат наполовина и след това на пръчици.
    2 Слагат се в найлонов плик, в който се изсипва брашното, солта и черния пипер и се разклаща добре, за да се набрашнят всички равномерно.
    3 В три купички се слагат яца, корнфлейкс и сусам 
    4 Половината тиквички ги отделяте за овалване със сусам, а другата половина с корнфлейкс (аз правих двата вида, но може и само със сусам или само с корхфлейкс по желание ) 
    4 Набрашнените тиквени пръчици се потапят в яйцата, след което се овалват в корнфлейкс. 
    5 Нареждат се в тавичка, покрита с хартия за печене, намазана с малко зехтин (или олио) и се запичат докато порозовеят.
    6 Същото се повтаря и за останалите пръчици със сусам.

    Чесновия сос приготвяме като в сгорещено олио сложим 2-3 с л брашно и разбъркваме добре. Към него добавяме млякото, водата и чесъна. Разбъркваме добре докато соса стане гладък и се сгъсти. Овкусяваме със сол и поръсваме с копър. 

Виж още