Хумус с червено цвекло

Снимка: pixabay.com / carlamonsoncm0

Неочаквано добра и балансирана комбинация.

  1. Може да използвате нахут от консерва, но ако искате да имате вкусен хумус, сварете го сами. Накиснете нахута предишната вечер във вода с 1 ч.л. сол. На следващия ден го сварете. Нахутът е готов, когато едно зърно лесно може да бъде смачкано с вилица.

  2. Червеното цвекло също трябва да бъде сварено докато омекне напълно. И в този случай може да използвате готово цвекло от консерва, но ние препоръчваме първото.

  3. Изцедете нахута и цвеклото от водата. Нарежете цвеклото на малки парчета.

  4. Сложете нахута и цвеклото в купата на кухненския робот. Добавете останалите съставки и пасирайте на бързи обороти до еднородна смес. Ако не разполагате с кухненски робот, може да направите хумуса на ръка - нахутът смачкайте с вилица, а цвеклото - настържете на дребно. 

  5. По желание: може да сервирате хумуса, залят с 1 с.л. зехтин и поръсен с пресен магданоз и сусам. 

Виж още