Коледни сладки

Слушаме коледни песни, правим картички за близки и приятели, надяваме се да завали сняг и да имаме бяла Коледа, а кухнята ни ухае на сладки. Класически коледни сладки, от които ще ви стане вкусно, уютно и топло. Опитайте и вие нашата рецепта, която не е трудна, но много вкуснa!
-
Медът и захарта се разбъркват до разтопяване на захарта. Прибавя се и олиото.
-
Яйцата се разбиват и се прибавят постепенно към горната смес.
-
Прибавят се още содата бикарбонат, оцетът, канелата, какаото и щипката сол.
-
Добавяте и брашното, колкото е необходимо. Трябва да получите меко тесто, което не се лепи по пръстите.
-
Тестото се оставя за половин час на стайна температура. Разточва се на кора с дебелина 1/2 см. и се реже с форми.
-
Сладките се пекат в леко затоплена фурна на 180 ºC. След изпичане сладките трябва да са леко надути и светли на цвят.
-
Още вкусни рецепти може да откриете в KitchenStoriesSofia.com.