Кьопоолу - разядка

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Перфектната разядка. 

  1. Изпечете патладжаните и чушките и ги сложете в подходящ затворен съд, за да се задушат. Изчакайте поне 30 минути и ги обелете.

  2. Сложете обелените патладжани и чушки в кухненския робот и пасирайте до еднородна смес.

  3. На тънка струя изсипете олиото като през цялото време пасирате с робота. За да получите пухкава консистенция на кьопоолуто, използвайте олио, а не зехтин, който в този случай не е подходящ.

  4. Добавете магданоза и чесъна и отново пасирайте с кухненския робот. 

  5. На финала овкусете с оцет и сол.

  6. По желание: може да поднесете кьопоолуто с настъргано бяло саламурено сирене, натрошени орехи и (или) маслини. 

Виж още