Крехко свинско месо със зеленчуци

собствена снимка

Задушени парчета месо в комбинация със задушени зеленчуци.

  1. Месото се нарязва на малки парчета, които леко се запържват в зехтина на висока температура в автоклавна тенджера. Добавят се кимион, черен пипер, готова "Подправка за кайма", 1 ч.ч. топла вода, тенджерата се затваря и котлонът се намалява. Задушава се около 1 час на слаб огън. (тук не се добавя сол!)

  2. Готовото месо се поставя в друг съд, а в автоклавната тенджера се нарязват зеленчуците, добавя се солта и се задушават около 15 минути на силен котлон. 

  3. Към вече задушените зеленчуци се добавят парчетата месо. Отново се затваря тенджерата и заедно се задушават на слаб огън около 15 минути

Виж още