Крем с бял шоколад и маскарпоне

Снимка: pixabay.com/RitaE

Лек крем - наслада за сетивата. 

  1. Начупете белия шоколад в купа. Сложете купата на водна баня и стопете шоколада. Оставете настрана леко да се охлади, но не да се втвърди.  

  2. В друга купа сложете маскарпонето и сметаната. Разбийте с миксер на висока скорост.

  3. Добавете и разтопения шоколад и отново разбийте с миксера на висока скорост. Прибавете и ванилията. 

  4. На финала трябва да получите пухкав крем. Ако кремът не ви е достатъчно сладък, добавете пудра захар на вкус. 

  5. Разпределете крема в подходящи чаши или купички. Ако желаете, на дъното на чашата може да сложите малко начупени бисквити или малък еклер. 

  6. Сложете крема за час в хладилника, за да се стегне.  

  7. Кремът може да поднесете без украса или да го поръсите с: начупен бял, млечен или черен шоколад; канела или какао на прах; настъргани на едро (сурови или печени) ядки - орехи, кашу, бадеми, лешници; парченца от любимите ви сезони плодове.

Виж още