Крем супа от карфиол с мащерка и пармезан

Снимка: gimmesomeoven.com

Вкусна супа, която лесно може да приготвите

  1. Отстранете листата на карфиола, нарежете го на парчета, като отстраните стъблото.

  2. Загрейте маслото в тенджера на средно висока температура. Добавете нарязания на кубчета лук и го оставете да омекне за 5 минути, като често разбърквате. Прибавете и смлените скилидки чесън и гответе още 1-2 минути, като отново разбърквате. 

  3. Добавете нарязания на парчета карфиол, зеленчуковия бульон, клонките прясна мащерката и разбъркайте. Когато течността кипне, намалете котлона на по-ниска температура, сложете капак и оставете да къкри около 20-25 минути. След това извадете клонките мащерка.

  4. Внимателно пасирайте супата. 

  5. Добавете прясното мляко, настъргания пармезан, солта и черния пипер и разбъркайте.

  6. Сервирайте веднага, като отгоре поръсите с още малко настърган пармезан.

Виж още