Крем супа от кестени с мащерка

Снимка: chowhound.com

За любителите на кестени.

  1. Поставете измитите кестени в тава, като на всеки направите разрез във формата на кръст. Сипете вода на дъното на тавата и в предварително загрята фурна запечете кестените в продължение на 10-15 минути.

  2. След като ги запечете, обелете кестените докато са още топли. Поставете ги в тенджера, залейте ги с пилешкия бульон и добавете мащерката. 

  3. Оставете сместа на умерен огън около 40 минути.

  4. След като е готова, пасирайте супата заедно с прясното мляко. Ако е прекалено гъста, може да разредите с още бульон или вода.

  5. Добавете солта и черния пипер, разбъркайте и сервирайте.

  6. По желание добавете крутони.

Виж още