Крем супа от моркови, джинджифил и куркума

Снимка: aseasyasapplepie.com

Здравословна и вкусна супа, която ще ви хареса

  1. Загрейте зехтина в голяма тенджера на средна температура. Добавете ситно нарязания лук и гответе около 5 минути. 

  2. Добавете ситно нарязания чесън, джинджифила, куркумата, настърганата кора от един портокал, солта, черния пипер и гответе 2 минути. 

  3. Добавете обелените и нарязани моркови и гответе още 3 минути. Изсипете зеленчуковия бульон и сока от един портокал, намалете котлона и оставете да къкри в продължение на 20 - 25 минути или докато морковите омекнат.

  4. Пасирайте супата и ако е необходимо добавете още сол и черен пипер.

  5. Ако предпочитате да е по-рядка, върнете супата в тенджерата и я разредете с още бульон. 

  6. Сервирайте супата, като гарнирате с едро нарязани печени лешници и клонки прясна мащерка.

  7. *Количеството джинджифил може да бъде и по-малко, според вашия вкус.

Виж още