Крем супа от пащърнак

Снимка: pixabay.com/Lebensmittelfotos

Признавам, че крем супите на са ми особена слабост, но има няколко изключение. Ето едно от тях - крем супа от пащърнак. Предложението ми е съобразено и с есенния сезон, който е идеален за тази супа. 

  1. Обелваме пащърнак и го нарязваме на едри кубчета. По същия начин процедираме с лука.

  2. В тенджера на котлона разтопяваме маслото и в него задушаваме лука и пащърнака.

  3. Глазираме с бяло вино, покриваме с вода (или зеленчуков бульон) и добавяме листенце дафинов лист. Оставаме да къкри на слаб огън, докато пащърнака се свари.

  4. Пасираме с миксер до получаване на консистенция на крем супа. Овкусяваме със сол и черен пипер.

  5. Поднасяме супата гарнирана с трюфелов зехтин и ситно нарязан див лук.

Виж още