Крем супа от тиква и червена леща

simple-veganista.com

Taзи рецепта за крем супа с тиква и червена леща, освен че е невероятно лесна и вкусна, е и изключително здравословна, подходяща за хора, спазващи диета, както и за вегани. 

  1. В тенджера сложете зехтина и лука. Запържете за около 5 минути или докато лукът омекне. Добавете тиквата и градинския чай и за около 5 минути задушете продуктите, като периодично разбърквате.

  2. Прибавете лещата и бульона. Овкусете със сол и млян белия пипер. Намалете топлината на котлона и оставете да къкри за около 30 минути или докато лещата стане готова.

  3. Пасирате всичко с блендер или кухненски робот. Пюрето може да разредите с бульон или вода, в зависимост дали искате да получите по-гъста или рядка крем супа.

  4. При сервиране украсявате с кедрови или тиквени семки и нарязан градински чай.

Виж още