Крем супа с карфиол и синьо сирене

Снимка: Георги Цонев / MyFood.bg

Вкусна супа, в която карфиолът балансира вкуса на синьото сирене. 

  1. В тенджерата, в която ще правите супата, сложете маслото и го разтопете на котлона. Добавете праза и чесъна и ги запържете до омекване. 

  2. Налейте зеленчуковия бульон. Добавете и карфиола. Щом заври, намалете на средна температура, покрийте с капак и оставете да се готви за 10-15 минути. Карфиолът е готов, когато напълно омекне. 

  3. Изсипете 1 ч.ч. от бульона в купа. Сложете царевичното брашно и разбъркайте добре - не трябва да остават бучки. Добавете синьото сирене и магданоза. Отново разбъркайте и оставете настрана. 

  4. Останалия бульон и карфиола прехвърлете в кухненския робот. Пасирайте до кремообразна смес. 

  5. Върнете сместа от кухненския робот в тенджерата. Добавете и съдържанието на купата със синьото сирене. Готвeте още 5-6 минути. 

  6. Ако ви се струва безсолно, може да добавите сол и черен пипер на вкус.

  7. Сервирайте супата поръсена с още малко натрошено синьо сирене, пермезан и (или) пресен магданоз.

Виж още