Крем супа с тиква и чили сос

Снимка: abrowntable.com

Лесна и вкусна крем супа с тиква, която може да държите няколко дни в хладилника и винаги да имате на разположение топла супа. 

  1. С пасатор, блендер или кухненски робот разбийте на пюре настърганата тиква, чесъна, лютата чушка, чили соса и половината от зеленчуковия бульон. Ако е необходими добавете още бульон, за да получите гладко пюре. 

  2. Загрейте зехтина в тенджера. Когато стане горещ, добавете за 40-50 секунди ригана. Извадете ригана със силиконова шпатула или лъжица и го оставете настрана.

  3. В горещия зехтин добавете пюрето и останалия бульон. Овкусете със сол и куркума. Разбъркайте и оставете сместа на заври на средно висока температура.

  4. След като сместа заври я оставете на слаб огън да къкри за около 40-45 минути, докато тиквеното пюре стане напълно готово. 

  5. Свалете супата от огъня. Прибавете киселото мляко. Разбъркайте, за да се смесят напълно. Ако е нужно добавете още малко сол.

  6. Сервирате с малко зехтин и пържения риган. 

  7. Снимка: abrowntable.com

Виж още