Кубчета чийзкейк, потопени в шоколад

Освен отделните стъпки, които ви предлагам, вижте и видеото, в което ясно е показано как да направите това изкушение.

  1. Натрошете на ситно пълнозърнестите бисквити.

  2. В голяма купа смесете вече натрошените бисквити, пудра захар (половин чаена чаша), солта и маслото, което сте разтопили. Разбъкайте, докато сместа не придобие вид на мокър пясък. Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене. Разстелете равномерно сместа и я натиснете отгоре с ръце. Поставете я във фризер за 10 минути.

  3. В отделна купа смесете крема сиренето, една чаена чаша пудра захар и ванилия и бъркайте, докато получите гладка смес. Разстелете я равномерно върху другата смес, която вече сте извадили от фризера. След това отново замразете за 1 час.

  4. Поставете замразения чийзкейк върху дъска за рязане, махнете хартията за печене и нарежете сладкиша на малки кубчета.

  5. Разтопете шоколад в купа и бъркайте, докато не получите гладка смес, без бучки. Потопете всяко от кубчетата в шоколада и ги поставяйте въху поднос, покрит с пергаментова хартия. Замразете ги за 15 минути.

Виж още