Снимка: countryliving.com
Лингуини с брюкселско зеле, бекон и бяло вино

Интересна идея за почитателите на паста
-
Поставете пастата във вряща подсолена вода и варете според указанията на опаковката (около 8-10 минути). Изцедете лингуините като запазите 1/2 чаша от водата.
-
Докато пастата се приготвя, запържете нарязания на едро бекон и лука в дълбок тиган на средна температура, като често разбърквате. Беконът трябва да стане хрупкав, а лукът да се карамелизира, 8-10 минути.
-
Добавете нарязаното брюкселско зеле и чесъна и гответе още няколко минути.
-
Прибавете бялото вино, сварените лингуини, настърган пармезан и запазената от варенето 1/2 чаша вода. Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте и гответе докато пармезанът се разтопи.
-
Сервирайте веднага като гарнирате с пармезан.