Маслото на крадците - универсален био лек

Снимка: pixabay.com/monicore

Маслото на крадците предпазва от вируси, бактерии, инфекции... Легендата гласи, че рецептата възниква през XV век по време на епидемиите от чума. Крадците използвали вълшебното масло, за да се изградят "защитен щит" срещу чумата, като така безпроблемно мародерствали, ограбвайки ценните вещи на мъртвите. 

  1. Смесете всички етерични масла.

  2. Съхранявайте в подоящо шише (с дозатор) от тъмно стъкло. 

  3. Пречистване на въздуха от вируси. Ако вкъщи имате болен, сложете 2-3 капки от маслото в арома лампа. Ако нямате арома лампа, напълнете с вода бутилка с пулверизатор, разтворете 2-3 капки от маслото, напръскайте стаите със сместа. 

  4. Вместо масажно масло. Маслото на крадците може да се използва за профилактика през грипния сезон. Добавете 1-2 капки към базово масло за тяло и направете масаж. Маслото на крадците не е козметичен продукт, затова в никакъв случай на го прилагайте върху лицето. То не е подходящо и за деца. Етеричните масла може да предизвикат алергия. Направете тест: сложете малка капка от маслото в сгъвката на лакътя и следете за реакция в следващите 24 часа.

  5. За кашлица и (или) запушен нос. Направете парна баня като сложите 1-2 капки от маслото във вряща вода и вдишайте от изпаренията.

  6. Обриви, сърбежи, ухапвания от насекоми. Разтворете 1 капка от маслото в спирт или ракия и напръскайте мястото.  

  7. Антибактериален спрей. Разтворете 1-2 капки от маслото в преварена вода, която сте изсипали в бутилка с пулвелизатор. Третирайте повърхностите със спрея. Преди всяка употреба разклащайте. 

  8. Важно: маслото на крадците не е предназначено за вътрешна употреба. 

Виж още