Миш-маш с печени чушки

Снимка: Георги Цонев

Рецепта за миш-маш - една вечна българска кулинарна класика. 

  1. Нарежете лука на едро и го запържете в олио (или зехтин) за около 5 минути докато омекне. 

  2. Прибавете доматите, които сте нарязали на големи парчета (може да използвате и доматен сок). Задушете за около 10 минути докато доматите омекнат и сока от тях се сгъсти. Овкусете със сол.

  3. Време е и за чушките, които отново трябва да са нарязани на големи парчета. Задушете за 3-4 минути и добавете сиренето. Ако е необходимо, сложете още олио или зехтин.

  4. Нарежете чесъна на едро и го добавете. Разбийте яйцата и ги прибавете към сместа. Разбъркайте добре. Запържете за още 5-6 минути. Бъркайте през цялото време, за да не загори миш-маша.

  5. На финала може да овкусете с любимата подправка. Най-подходящи са шарена сол, чубрица, магданоз или босилек. 

Виж още