Мус с шоколад, маскарпоне и банани

Снимка: pixabay.com / pixel2013

Божествен вкус, на които не може да устоите. 

  1. Затоплете (без да заври) половината от сметаната в подходящ съд. Махнете от котлона и прибавете шоколада, който предварително сте начупили на малки парчета. Разбъркайте до пълното разтваряна на шоколада. Оставете настрани да се охлади.

  2. В купа смачкайте с вилица бананите. Добавете маскарпонето и останалата сметана. С миксер разбийте на среди обороти. 

  3. В купата добавете 1/4 от сместа с шоколада. Разбийте с миксера. Повторете тази стъпка още 3 пъти. Трябва да получите пухкав крем.

  4. Добавете изсушените червени боровинки и разбъркайте с лъжица или шпатула.

  5. Разпределете муса в подходящи чаши или малки купички. Оставете да се стегне минимум 2 часа в хладилника.

  6. Украсете с любимите ви сезони плодове: горски плодове, френско грозде, манго, праскова, кайсия... Изключително подходящи за този мус са и изсушените кори от портокал, шоколадовите пръчици или захарните перли за декорация. 

Виж още