Снимка: pixabay.com / elPoloX
Най-добрият топъл шоколад

Познавате ли човек, който да може да устой на чаша вкусен топъл шоколад?
-
В малка тенджера сложете ¾ чаша вода. Оставете водата да заври на котлона. Във врящата вода добавете три супени лъжици какао на прах. Разбъркайте добре, за да получите смес без малки бучки.
-
Свалете тенджерата от котлона и добавете три чаши прясно малко. Разбъркайте добре и върнете на огъня.
-
Добавете три супени лъжици захар и настъргания шоколад. Оставете на котлона за около 4-5 минути, бъркайте непрекъснато. На финала трябва да получите гладък и кремообразен течен шоколад.
-
Разлейте шоколада в чаши. Сервирайте с топ от бита сметана. Отгоре може да поръсите с малко какао на прах и настърган шоколад.