Най-добрият топъл шоколад

Снимка: pixabay.com / elPoloX

Познавате ли човек, който да може да устой на чаша вкусен топъл шоколад? 

  1. В малка тенджера сложете ¾ чаша вода. Оставете водата да заври на котлона. Във врящата вода добавете три супени лъжици какао на прах. Разбъркайте добре, за да получите смес без малки бучки.

  2. Свалете тенджерата от котлона и добавете три чаши прясно малко. Разбъркайте добре и върнете на огъня. 

  3. Добавете три супени лъжици захар и настъргания шоколад. Оставете на котлона за около 4-5 минути, бъркайте непрекъснато. На финала трябва да получите гладък и кремообразен течен шоколад. 

  4. Разлейте шоколада в чаши. Сервирайте с топ от бита сметана. Отгоре може да поръсите с малко какао на прах и настърган шоколад.

Виж още