Обърната баница с готови кори

Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography

Рецепта за баница, която освен, че лесно се прави, е подходящи за делник и празник.

  1. Взимаме две кори и ги намазваме с малко олио. Отгоре добавяме малко от натрошеното сирене. Навиваме на руло и поставяме в ненамаслена тавичка. Процедурата повтаряме докато корите ни свършат.

  2. Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography

  3. В купа разбиваме яйцата заедно с газираната вода и с тях заливаме вече навитите в тавата кори. Разпределяме маслото отгоре.

  4. Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography

  5. Поставяме в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем до готовност (около 45 минути).
  6. Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography

  7. След това изваждаме баницата и я обръщаме върху високи предмети, като по средата трябва да остане празно място - може да ползвате две тенджерки. Оставяме така баницата около 10-15 минути, след което я връщаме в нормална форма и я покриваме с кърпа за 10-ина минути.

  8. Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography

  9. Бон апети!

  10. Рецепта: Kulinaria.net. Снимки: Nina Todorova Photography

Виж още